Flexibilis diéta,


Ez persze nem jelenti azt, hogy egész nap ehetünk süteményt, pizzát és jégkrémet, mert fontos, hogy bevigyünk elég fehérjét, mikrotápanyagokat és némi rostot is. Ahhoz, hogy tartsuk a szükséges makro- és mikrotápanyag bevitelt, az étkezések túlnyomó többségének mindenképp természetes ételekből kell állnia.

Az IIFYM/Flexibilis diétázás előnyei

Ha viszont az étrendünk főleg tápanyagdús természetes ételekből áll, nincs semmi negatív hatása annak, ha néha eszünk kevésbé tápanyagdús ételeket is. Az esszenciális vitaminokat és ásványi anyagokat nem kell minden egyes étkezés alkalmával bevinnünk, mivel szervezetünk legtöbbet képes raktározni.

A legtöbb irányzat tilt bizonyos ételeket, mondván, ezek egészségtelenek és hizlalóak, míg másokat engedélyez. A probléma az, hogy mind más és más ételeket tart jónak és rossznak, és nincs semmilyen rendszer, ami alapján objektíven flexibilis diéta lehetne sorolni az ételeket ezekbe a kategóriákba.

Az, hogy egy adott ételt érdemes-e fogyasztanunk túl sok egyéb tényezőtől függ ahhoz, hogy nyíltan ki lehessen jelenti, hogy káros.

Gyümölcsöt se nagyon együnk, tejet meg főleg ne, mert ezekben ugye cukor van, sőt a tej még telített zsírt is tartalmaz, ami pedig szörnyű.

Ezek az állítások egyáltalán nem tudományosan megalapozottak, ahogy az sem, hogy gyakori kis étkezések jobbak lennének.

Lásd: Milyen gyakran együnk?

  • Méregtelenítés diéta
  • Singh viki fogyás youtube
  • Vélemények 0 Leírás Ez az útmutató azzal a céllal jött létre, hogy segítsen életed legjobb formájába kerülni.
  • Clean eating vagy flexibilis diéta? - GymJunkie
  • Flexibilis diéta — avagy egy életen át fenntartható egészséges étrend Kiegyensúlyozottság.

Sok étel csak akkor válik egészségtelenné, ha elhízunk tőle. Ha viszont túlesszük magunkat, akkor az általunk egészségesnek gondolt ételektől is elhízhatunk. Ez az ételek típusától függetlenül negatív következményekkel jár. Izmosodni vágyók tömegnövelés alatt gyakran rendkívül elhíznak a természetes ételektől, mert egyszerűen túl sok kalóriát visznek be.

Bármilyen étellel tudunk fogyni és hízni is, a fogyás következtében ha túlsúlyosan indultunk, majdnem biztos, hogy egészségesebbek is leszünk, lásd: Twinkie diéta. Jimmy Moore óta hirdeti, hogy nem a kalóriák számítanak, hanem a túlzott szénhidrát beviteltől híznak el az emberek. A képen épp 5 tojás mellé egy grammos vajat fogyaszt, láthatjuk mennyire működik.

Nem kötelező teljesen kiiktatnunk ezt vagy azt az ételt, mivel ha odafigyelünk a már említett tényezőkre, akkor időnként nyugodtan ehetjük a kedvenceinket, anélkül, hogy azok szabotálnák a céljainkat. Legyünk őszinték, flexibilis diéta sincs senki aki SOHA ne enne olyan ételt, amiről tudja, hogy nem a legegészségesebb, maximum ezt állítja magáról.

flexibilis diéta fit etrend

Vannak akik a Flexibilis diétát is túlzásba viszik, és egész nap feldolgozott ételeket esznek, vagy épp meg vannak győződve arról, hogy bárki, aki más irányzatot követ, tévúton jár, pedig ez egyáltalán nem igaz. Teljesen mindegy, miszerint étkezünk, ha az működik számunkra, legyen az paleo, clean eating vagy bármi más.

  • Diéta után zabálás
  • Conley diéta
  • Clean eating vagy flexibilis diéta?
  • Ökotudatos, de megengedő a flexiteriánus étrend | Marie Claire
  • A törlés kéréséig

Sokan köztük én is jobban járnak, ha teljesen elhagynak bizonyos feldolgozott ételeket, mert pont ezáltal válik fenntarthatóbbá az étrendjük. Én, ha ritkán eszek csokit, pizzát vagy más kalóriadús ételt, utána azt veszem észre, hogy másnap megint kívánom.

Csaló napok?

Arról nem is beszélve, hogy nem bírom megállni, hogy ne egyek meg valamit, ami otthon van. Sajnos abszolút nem bírok mértéket tartani, és elég negatív tünetet tapasztalok ahhoz, hogy ne erőltessem a dolgot.

Miért hízhatsz növényi étrend mellett? - 5 gyakori ok

Ettől függetlenül ha több napra elutazok, vagy épp vendégségbe, étterembe megyek, akkor megpróbálom kiválasztani a legjobb opciót ami van, és tartani a szükséges makrotápanyag bevitelt. Már szerencsére tudom, hogy nem teszem tönkre az eddigi erőfeszítéseimet azzal, hogy ritkán nem a saját magam flexibilis diéta elkészített ételeket fogyasztam.

Lehetőséget nyújt arra, hogy teljesen ne kelljen leváltani azokat az ételeket amiket szeretünk. Továbbá segíthet megszünteti a bűntudatot, amit sokan éreznek, ha egy általuk egészségtelennek gondolt ételt fogyasztanak, és jelentősen növelheti az esélyét annak, hogy valaki sikeresen tudjon követni egy étrendet hosszútávon.

Klinikailag a diéták teljes kudarcot vallottak az elhízás visszafordításában, és a résztvevők pár éven belül szinte kivétel nélkül visszahízzák a leadott flexibilis diéta, vagy többet.

R1 Szerintem ez főleg annak köszönhető, hogy flexibilis diéta túl szigorú diétába fognak, ami hosszútávon fenntarthatatlan. Egyik napról a másikra elhagynak egész ételcsoportokat, túl sok kalóriát megvonnak, és végül mikor már nem bírják tovább, feladják. Mindenki ismer olyan személyt, aki vibrotréner fogyás, majd visszahízta, megint fogyott, és ismét visszahízta.

flexibilis diéta jo fogyokuras tippek

Sokkal jobb, ha kisebb változtatásokat eszközölünk, de azt tudjuk is tartani. Mivel a Flexibilis diéta alatt bármilyen ételt ehetünk, feltéve, hogy nem lépjük túl a napi makrotápanyag és kalóriaszükségletet, jóval több opciónk van az ételeket tekintve. A Flexibilis diéta működik A kalóriák és makrotápanyagok azok, amik a leginkább befolyásolják a testkompozíciónkat. Rengeteg egyéb elméletet teszteltek már, és semmilyen más tényezőt nem sikerült azonosítani, ami hasonló szerepet játszana. Ezért értelemszerűen ha valaki kontrollálja ezeknek a bevitelét, akkor nagy valószínűséggel eléri a céljait.

Hányszor halljuk, hogy bezzeg van aki mindenből flexibilis diéta eszik, mégis sovány, míg mások napi két darab almától is híznak.

Értékelések

Ne dőljünk be ezeknek az ostobaságoknak! Amikor klinikai flexibilis diéta alatt embereket, kivétel nélkül fogynak a kalóriadeficit hatására. Például a NuSi által szponzorált kutatásban, amit már többször említettem, napi kcal bevitel hatására is fogytak a túlsúlyos résztvevők, és nem számított, hogy ezt cukorból vagy zsírból vitték be. R2 Ennek tudatában mekkora a valószínűsége annak, hogy homeopátiás étvágycsökkentő kg-os személy napi kcal bevitellel se tud fogyni?

Fogyj flexitáriánus étrenddel - Az új diéta-őrület meghódította az egész világot

Vagy annak, hogy tényleg folyamatosan tartja magát ehhez a bevitelhez, és nem tér le róla? Lehet, hogy van ilyen, de erre az esély a nullához közelít.

flexibilis diéta 28 napos clean eating diéta

Egyébként flexibilis diéta, honnan tudjuk, hogy ki mit és mennyit eszik? Ha nem írjuk le pontosan, ketózis diéta eszünk, arra sem fogunk emlékezni, hogy pár napja mit és mennyit ettünk, arra pedig pláne nem, hogy hónapokon keresztül mi volt az étrendünk. Nyilván vannak egyéb fontos tényezők is, de ez a legfontosabb. Lásd: A kalóriabevitel fontossága. Visszatérve a flexibilis diétára: ha bevisszük a szükséges mikrotápanyagokat, testkompozíció és fogyás szempontjából nincs előnye annak, hogy csirkemellet és rizst eszünk szendvics helyett, édesburgonyát sima burgonya helyett, vagy gyümölcsöt jégkrém helyett.

Flexibilis flexitárián

Tudom, tudom, glutén, tejtermékek, lektinek meg egyebek. Ha egy adott ételtől úgy érezzük, nem vagyunk jól, vagy bizonyítottan érzékenyek vagyunk rá, akkor nyilvánvalóan ne fogyasszuk, de bármennyire is meglepő, sokaknak semmi bajuk nincs ezektől az ételektől, számukra teljesen mindegy, hogy például tésztát vagy fehér rizst esznek.

Megint hangsúlyozom, hogy vannak ételek, amikből könnyű túl sok kalóriát bevinni, míg másokból nagyon nehéz. Hogyan alkalmazható egyszerűen?

Makrotápanyagok és kalóriák

Attól függően, hogy valakinek mik a céljai, több opció lehetséges. Aki Fitness versenyre készül, vagy csak nagyon fontos számára a testkompozíció, annak pontosan ki kell számolnia a napi szükséges kalória- és makrotápanyag bevitelt, bár ebben az esetben ez egyébként is kötelező. Aztán egyszerűen úgy kell beiktatni a kívánt ételeket, hogy minél pontosabban legyenek teljesítve ezek az értékek a nap végén. Ha csak egészséges testsúlyt és jó testkompozíciót szeretnénk, akkor elég, ha a fehérjebevitelt és kalóriákat vezetjük ne csökkentsük le teljesen se a szénhidrátot, se a zsírt.

Persze ezt se kell grammra eltalálnunk, mert lehetetlen is. Lesz olyan nap, amikor túllépjük, lesz, amikor kicsit kevesebbet viszünk be. A diéta lényege a rugalmasság, nem az, hogy aggódjunk az apró részleteken. Ha tegyük fel pizzát szeretnénk enni, akkor mivel valószínűleg jóval több kalóriát, szénhidrátot és zsírt tartalmaz mint amit egy étkezésre általában ennénk, tudunk korrigálni azáltal, hogy az előző vagy utána következő étkezéseknél kevesebbet eszünk.

Ha születésnapunk van, és tudjuk, hogy mindenképpen fogunk enni egy szelet tortát, akkor a főétkezéshez együnk kevesebb köretet és ha lehet, soványabb húst válasszunk.

Vagy ha alapból egészséges testsúllyal rendelkezünk, az flexibilis diéta pár száz kalória flexibilis diéta nem számít hosszútávon.

Flexibilis diéta – avagy egy életen át fenntartható egészséges étrend

Ha nem tudjuk, hogy az ételek milyen makrotápanyagokat és hány kalóriát tartalmaznak, könnyen kikereshetjük kalóriatáblázatokban. A legjobb program amit én találtam a makrotápanyagok és kalóriák követésére a Chronometerami azért jó, mert a mikrotápanyagok bevitelét is kijelzi. Összefoglaló A Flexibilis diéta egy eszköz arra, hogy úgy együk az ételeket, amiket szeretünk, hogy közben nem hízunk el.

Sőt, ugyanúgy javíthatunk a testkompozíciónkon, mint bármilyen más étrenddel, feltéve, hogy kontrolláljuk a kalória- és makrotápanyag bevitelt. Sokak számára elképzelhetetlen, hogy hogyan lehetne jobb eredményeket elérni azáltal, hogy az étrendünk kevésbé szigorú.

A válasz egyszerű: a legnagyobb problémát az étrendek esetén a fenntarthatóság jelenti. Azáltal, hogy flexibilis diéta keseredünk el és érzünk bűntudatot minden alkalommal, amikor kicsit eltérünk az étrendtől, jelentősen csökken az esélye annak, hogy felhagyunk az egésszel és falási rohamot kapunk. Fontos: az egészséges táplálkozás hatalmas szerepet játszik az egészségünkben, és félreértés ne essék, én is azt javasolom mindenkinek, hogy fogyasszon főleg természetes ételeket, és kísérletezzen, mik azok az ételek és arányok, amitől jól érzi magát.

Viszont elég sokan átesnek a ló túloldalára az egészséges étrendjükkel, és én sem voltam kivétel ez alól. Ha flexibilis diéta gondoljuk, hogy bizonyos — akár természetes — ételeket soha semmilyen körülmények között nem fogyaszthatunk, mert valaki azt mondta, hogy mérgezőek, károsak, nem tiszták, annak ellenére, hogy soha semmilyen negatív hatást nem tapasztalunk tőlük, akkor úton lehetünk az étkezési zavarok felé.