Yasminelle fogyás


Milyen típusú gyógyszer a Yasminelle és mire alkalmazható? Yasminelle fogyás a Yasminelle yasminelle fogyás ideális étrend fogyáshoz Általános megjegyzések A Yasminelle alkalmazásának megkezdése előtt olvassa el a 2.

Különösen fontos elolvasnia a vérrögök képződésre utaló tüneteket - lásd 2. A Yasminelle filmtabletta szedése előtt kezelőorvosa a személyes kórelőzményére és közeli rokonai betegségére vonatkozó kérdéseket fog feltenni.

A kezelőorvos megméri a vérnyomását, és személyes állapotától függően további vizsgálatokat is végezhet. Ebben a tájékoztatóban több olyan helyzetet is bemutatunk, amikor abba kell hagynia a Yasminelle szedését, vagy amikor csökkenhet a tabletta megbízhatósága. Ilyenkor ne éljen szexuális életet, vagy használjon egyéb, nem hormonális fogamzásgátló módszert pl.

Ne alkalmazza a naptármódszert vagy a hőmérsékletmérés módszerét. Ezek a módszerek megbízhatatlanok lehetnek, mivel a Yasminelle szedése befolyásolja a testhőmérséklet és a méhnyak-váladék havi változásait. Mikor nem szabad alkalmaznia a Yasminelle filmtablettát? Nem szabad szednie a Yasminelle-t, ha az alább felsorolt állapotok valamelyike yasminelle fogyás Önnél. Tájékoztassa a kezelőorvosát, ha az alábbi állapotok bármelyike fennáll Önnél. Kezelőorvosa megbeszéli Önnel, hogy melyik születésszabályozó módszer lenne megfelelőbb az Ön számára.

Ne alkalmazza a Yasminelle filmtablettát - ha vérrög van vagy valaha volt a lábszárának mélyvénás trombózis, MVTtüdejének tüdőembólia, TE vagy más szervének vérerében; - ha tudomása van arról, hogy véralvadási zavarban szenved - például protein C-hiány, protein S-hiány, antithrombin-III-hiány, az V. Ez okozhat viszketést, bőrkiütést vagy duzzanatot.

yasminelle fogyás

Különleges betegcsoportokkal kapcsolatos további információk Gyermekek és serdülők A Yasminelle nem alkalmazható azoknál a lányoknál, akiknél a menstruációs ciklusok még nem kezdődtek el. Idős nők A Yasminelle nem alkalmazható a mentsruáció elmaradását a menopauzát követően.

Betegtájékoztató

Májkárosodásban szenvedő nők Ne szedje a Yasminelle-t, ha májbetegsége van! Lásd még a "Mikor yasminelle fogyás szabad alkalmaznia a Yasminelle filmtablettát?

Vesekárosodásban szenvedő nők Ne szedje a Yasminelle-t, ha csökkent veseműködése vagy akut veseelégtelensége van! Figyelmeztetések és óvintézkedések Mikor forduljon a kezelőorvosához? Sürgősen forduljon orvoshoz - ha vérrögre utaló tünetet észlel, ami azt jelentheti, hogy vérrög képződött a lábszárában azaz mélyvénás trombózisa tüdejében azaz tüdőembóliaszívrohama vagy szélütése van lásd a "Vérrögök" című pontot.

E súlyos mellékhatások tüneteinek leírásáért kérjük, olvassa el a "Hogyan ismerhető fel a vérrög" című részt. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha a következő állapotok fennállnak Önnél: Néhány esetben a Yasminelle vagy egyéb kombinált hormonális fogamzásgátló yasminelle fogyás fokozott elővigyázatossággal kell eljárnia, továbbá lehetséges, hogy orvosának rendszeres vizsgálatot kell végezni Önnél.

Ha ezek az állapotok a Yasminelle alkalmazása során alakulnak ki, vagy súlyosbodnak, akkor erről tájékoztatnia kell a kezelőorvosát: - ha Önnek vagy közeli hozzátartozójának mellrákja van vagy volt valaha; - ha máj- vagy epebetegségben szenved; - ha cukorbeteg; - ha gyulladásos bélbetegségben Crohn-betegség vagy fekélyes vastagbélgyulladásban kolitisz ulceróza szenved; - ha Ön hemolitikus urémiás szindrómában szenved HUS - egy olyan véralvadási zavar, ami veseelégtelenséget okoz ; - ha sarlósejtes vérszegénységben szenved a vörösvérsejtek örökletes betegsége ; - ha emelkedett a vérzsírszintje hipertrigliceridémiavagy a családi kórtörténetében szerepel ilyen állapot.

A hipertrigliceridémiát összefüggésbe hozták a hasnyálmirigy-gyulladás yasminelle fogyás yasminelle fogyás emelkedett kockázatával; - ha műtéti beavatkozást szükséges végezni Önnél, vagy hosszú ideig fekvőbeteg lásd a "Vérrögök" pontot ; - ha nemrégiben szült, akkor Önnél fokozott a vérrögök kialakulásának kockázata.

Kérdezze meg kezelőorvosát, hogy a szülés után mennyi idő elteltével kezdheti meg a Yasminelle szedését; - ha Önnél a bőr alatt lévő vénák gyulladása áll fent felszínes tromboflebitisz yasminelle fogyás - ha Önnek visszértágulatai vannak; - ha epilepsziás lásd 2 pont: "Egyéb gyógyszerek és a Yasminelle" ; - ha Ön szisztémás lupusz eritematózuszban szenved SLE - egy olyan betegség, ami a természetes védekezőképességét befolyásolja ; - ha olyan betegsége van, ami a korábbi terhesség vagy nemi hormonok alkalmazása alatt jelentkezett: például hallásvesztés, vérképzési betegség porfíriahólyagos bőrkiütés a terhesség alatt terhességi herpeszaz idegek olyan betegsége, ami a test hirtelen mozgásaival jár Sydenham-féle kórea ; - ha májfoltjai vannak, vagy voltak valaha sárgásbarna bőrelszíneződés, főleg az arcon és a nyakon, úgynevezett "terhesség foltok" ; ebben az esetben kerülje a napozást vagy ultraibolya sugárzást pl.

Amennyiben az angioödéma tüneteit tapasztalja mint pl. VÉRRÖGÖK A kombinált hormonális fogamzásgátlók, mint például a Yasminelle, alkalmazása növeli a vérrögök kialakulásának kockázatát ahhoz képest, mintha nem használna ilyen készítményt. Ritka esetben egy vérrög elzárhat egyes vérereket, és ez súlyos problémákhoz vezethet.

A vérrögök által okozott problémákból történő felépülés nem mindig teljes. Ritkán súlyos, tartós hatások maradhatnak vissza, illetve nagyon ritkán ezek halálos kimenetelűek is lehetnek. Nem szabad elfelejteni, hogy a Yasminelle alkalmazása következtében kialakuló, ártalmas vérrögök előfordulásának összesített kockázata alacsony. Leggyakrabban a kombinált hormonális fogamzásgátló alkalmazásának első évében alakulnak ki.

Fogyás Lawton. Offlineshop

Mikor a legnagyobb a vérrögök kialakulásának kockázata? A vénás vérrögök kialakulásának kockázata a kombinált hormonális fogamzásgátló legelső alkalmazásának első évében a legmagasabb. A kockázat akkor is magasabb lehet, ha egy 4 hetes vagy hosszabb szünet után újrakezdi a kombinált hormonális fogamzásgátló akár ugyanazon készítmény, akár másik alkalmazását.

Az első évet követően a kockázat alacsonyabb lesz, de még mindig magasabb marad annál, mint ha nem szedne semmilyen kombinált hormonális fogamzásgátlót. Amikor abbahagyja a Yasminelle szedését, akkor a vérrögök kialakulásának kockázata néhány héten belül visszaáll a normális szintre. Mi a kockázata a vérrögök kialakulásának?

YASMINELLE filmtabletta betegtájékoztató

Ez a kockázat az Ön VTE-vel kapcsolatos természetes kockázatától, valamint az Ön által alkalmazott kombinált hormonális fogamzásgátló típusától függ. A Yasminelle alkalmazása mellett a lábszárban vagy tüdőben MVT vagy TE kialakuló vérrögök összesített kockázata alacsony.

A vénás vérrögök kialakulásának kockázatát növelő tényezők A Yasminelle alkalmazása mellett kialakuló vérrögök kockázata alacsony, de bizonyos állapotok emelik ezt a kockázatot. Ebben az esetben Önnek örökletes véralvadási zavara lehet; - ha Önnél műtéti beavatkozást szükséges végezni, vagy valamilyen sérülés vagy betegség miatt hosszabb ideig fekvőbeteg, illetve ha a lábszára gipszkötésben van.

Lehet, hogy abba kell hagyni a Yasminelle alkalmazását a műtét előtt néhány héttel, vagy amíg kevésbé yasminelle fogyás.

Gyógyszerkereső

Ha abba kell hagynia a Yasminelle alkalmazását, akkor kérdezze meg kezelőorvosát, hogy mikor kezdheti el újra; - az fogyókúra tabletta előrehaladtával különösen 35 éves életkor felett ; - ha néhány héten belül gyermeket szült. A vérrögök kialakulásának kockázata annál jobban emelkedik, minél több ilyen állapottal rendelkezik. A 4 óránál hosszabb repülőút átmenetileg fokozhatja a vérrögképződés kockázatát, különösen akkor, ha a felsorolt tényezőkből néhány fennáll Önnél.

Feltétlenül tájékoztassa a kezelőorvosát az Önre vonatkozó fenti állapotokról, még akkor is, ha nem biztos bennük.

yasminelle fogyás

Kezelőorvosa eldöntheti, hogy abba kell-e hagyni a Yasminelle alkalmazását. Ha a fenti állapotok bármelyike változik a Yasminelle alkalmazása során, például egy közeli családtagnál ismeretlen okból trombózis alakul ki, vagy Ön sokat hízik, tájékoztassa a kezelőorvosát. Csakúgy mint a vénás vérrögök, az artériás vérrögök is súlyos problémákat okozhatnak. Például szívrohamhoz vagy szélütéshez sztrókhoz vezethetnek.

YASMINELLE filmtabletta betegtájékoztató Yasminelle fogyás

Yasminelle fogyás artériás vérrögök kialakulásának kockázatát növelő tényezők Fontos megjegyezni, hogy a Yasminelle alkalmazása mellett kialakuló szívroham vagy szélütés kockázata nagyon alacsony, de emelkedhet: - az életkor előrehaladtával 35 éves életkor felett ; - ha dohányzik. Ha kombinált hormonális fogamzásgátlót alkalmaz, mint például a Yasminelle, javasolt, hogy szokjon le a dohányzásról.

Ha nem tud leszokni a dohányzásról és 35 évesnél idősebb, akkor kezelőorvosa más típusú fogamzásgátló alkalmazását is javasolhatja; - ha túlsúlyos; - ha magas vérnyomásban szenved; - ha valamelyik közvetlen családtagjának fiatal életkorban körülbelül 50 hogyan tudnék fogyni kora előtt szívrohama vagy szélütése volt.

Ebben az esetben Önnél is magasabb lehet a szívroham vagy a szélütés kockázata; - ha Önnek, vagy valamelyik közvetlen családtagjának magas a vérzsírszintje koleszterin vagy triglicerid ; - ha migrénes fejfájása szokott lenni, különösen akkor, ha aurával járó migrénről van szó; - yasminelle fogyás valamilyen szívproblémája van szívbillentyű-rendellenesség, pitvarremegésnek nevezett ritmuszavar ; - ha cukorbetegségben szenved.

Ha a fenti állapotok közül Önnél egynél több áll fenn, vagy ha yasminelle fogyás közül valamelyik nagyon súlyos, akkor a vérrögök kialakulásának kockázata még magasabb. Ha a Yasminelle alkalmazása során a fenti állapotok bármelyike változik, például ha dohányozni kezd, vagy egy közeli családtagnál ismeretlen okból trombózis alakul ki, illetve Ön sokat hízik, tájékoztassa a kezelőorvosát.

A Yasminelle és a rákos megbetegedés Valamivel gyakrabban diagnosztizálnak mellrákot a kombinált fogamzásgátló tablettát használó nők között, de nem tisztázott, hogy a különbséget valóban a tabletta okozza-e. Lehetséges, hogy azért fedeztek fel több esetben daganatot a kombinált készítményt szedők esetében, mert yasminelle fogyás gyakrabban vizsgálta meg orvosuk. A mellrák előfordulása fokozatosan csökken a kombinált hormonális fogamzásgátlók szedésének abbahagyása után.

Fontos, hogy rendszeresen vizsgálja melleit, és ha bármilyen gyuri bacsi fogyokuras tea érez bennük, keresse fel orvosát. Fogamzásgátlót szedő nőknél ritkán jóindulatú májtumor, és még ritkábban rosszindulatú májdaganat kialakulásáról számoltak be. Szokatlan, erős hasi fájdalmak esetén forduljon orvoshoz!

Pszichiátriai kórképek Egyes hormonális fogamzásgátlókat, köztük a Yasminelle tablettát használó nők depresszióról, illetve depresszív hangulatról számoltak be. A depresszió súlyossá is válhat, és időnként öngyilkossági gondolatokhoz vezethet. Ha Ön hangulatváltozásokat és depresszív tüneteket tapasztal, a lehető leghamarabb forduljon kezelőorvosához további ellátás céljából.

yasminelle fogyás

Vérzés a menstruációs időszakok között A Yasminelle szedésének első néhány hónapja gyors fogyás gyógynövényekkel nem várt vérzés jelentkezhet a tablettamentes héten túlmenően.

Ha ez a vérzés az első néhány hónapot követően is fennáll, vagy több hónap elteltével jelentkezik, orvosának ki kell vizsgálnia az okát.

Mi a teendő, ha nem jelentkezik vérzés a tablettaszedés szünetében? Ha minden tablettát rendesen bevett, nem hányt, nem volt súlyos hasmenése, és nem szedett más gyógyszert, nem valószínű, hogy terhes. Ha a várt vérzés kétszer egymás után nem jelentkezik, előfordulhat, hogy teherbe esett.

Yasminelle és a többi fogamzásgátló abbahagyása utáni tapasztalatok

Azonnal keresse fel kezelőorvosát. Ne kezdje el a következő csomag szedését, amíg nem biztos benne, hogy nem terhes.

yasminelle fogyás

Egyéb gyógyszerek és a Yasminelle Mindig tájékoztassa kezelőorvosát, hogy milyen gyógyszereket vagy gyógynövénykészítményeket szed. Szintén közölje más orvossal vagy fogorvossal, aki egyéb gyógyszert ír fel Önnek vagy a yasminelle fogyás Ön Yasminelle filmtablettát szed. Ők tájékoztathatják Önt arról, hogy van-e szüksége kiegészítő fogamzásgátlásra pl. Egyes gyógyszerek - hatással lehetnek a Yasminelle vérszintjére; - csökkenthetik a Yasminelle fogamzásgátló hatását; - nem várt vérzéseket okozhatnak.

Ezek közé tartoznak az alábbiak: - az epilepszia gyógyszerei pl. A Yasminelle befolyásolhatja más gyógyszerek hatását, pl. Kezelőorvosa az ilyen gyógyszerekkel történő kezelés megkezdése előtt másfajta fogamzásgátlót írhat fel Önnek.

A Yasminelle szedését körülbelül 2 héttel a kezelés befejezése után újrakezdheti. Lásd a "Ne alkalmazza a Yasminelle filmtablettát" című részt. Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A Yasminelle egyidejű alkalmazása étellel és itallal A Yasminelle kevés vízzel, étkezés közben vagy attól függetlenül is bevehető. Laboratóriumi vizsgálatok Ha Önnél laboratóriumi vizsgálatra van szükség, yasminelle fogyás orvosával vagy a laboratóriumi szakemberekkel, hogy fogamzásgátló tablettát szed, mivel a hormontartalmú fogamzásgátló gyógyszerek néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatják.

Terhesség és szoptatás Terhesség Terhesség alatt tilos a Yasminelle filmtabletta szedése! Ha a Yasminelle szedése alatt lesz terhes, azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését és forduljon orvosához.