Vércukor diéta, Mégis milyen befolyást gyakorol a vércukor és az inzulin szintjére a rendszeres fizikai aktivitás?


Gyógyszerre abban az esetben van szükség, ha az értékek a személyre szabott diéta és mozgásprogram ellenére nem érik el a kívánt célt, az egyénre meghatározott célértékeket!

kalóriaszámlálás fogyás

Bibok György, a Cukorbetegközpont diabetológusa. Mégis milyen vércukor diéta gyakorol a vércukor és az inzulin szintjére a rendszeres fizikai aktivitás?

citrin kő ára

Csökkenti a testsúlyt A 2-es típusú cukorbetegség egyik fő rizikófaktora a túlsúly, mely az állapot javulását is jelentősen hátráltatja. A túlsúly miatt ugyanis csökken a sejtek inzulin érzékenysége, inzulinrezisztencia alakul ki, ami a 2-es típusú diabetes egyik alap problémája, így ha csökken a túlsúly, nő az inzulin-érzékenység is. Normalizálja az inzulin és a vércukor szintjét Az inzulin és a vércukor szintje erősen összefügg egymással, hiszen az inzulin segíti a vércukor beépülését a sejtekbe, így ha kevés az inzulin, a vércukor szintje megnő a vérben.

fogyás edzőterem nélkül

Rendszeres, napi, vagy másnaponkénti sportolás, fizikai aktivitás hatására azonban az inzulinrezisztencia mértéke csökken, normalizálódik a vércukor szintje, valamint javul a HbA1c értéke is A sport, az életmódterápia is segíthet a 2-es típusú cukorbetegségen Photo: Shutterstock Mennyit és hogyan mozogjon vércukor diéta tartós eredményért?

Az első és legfontosabb szabály a rendszeresség, hiszen enélkül nem lehet számottevő eredményeket elérni. Mozogjon közepes intenzitással heti legalább percet úgy elosztva, hogy ne teljen el 2 napnál több edzés nélkül.

fogyókúrás zöldségköret

Továbbá erősítő edzést is be kell iktatni, heti alkalommal 3× ismétlési gyakorlattal. A szakember kiemeli, hogy még mielőtt bárki nekikezdene a mozgásnak, előtte egyeztessen orvosával és dietetikusával is, nehogy többet ártson, mint használjon dm fogyi tea nem jól megtervezett mozgásprogram.

Több olyan tényező is van, melyeket fontos szem előtt tartani: Fokozatosan szoktassa hozzá magát a fokozott igénybevételhez!

fogyókúra alatt nasi

Legyen önnél vércukormérő, és mérje meg edzés előtt, közben, végén és utána órával is az értékét. Hipoglikémia esetére legyen önnél teljes kiőrlésű keksz és szőlőcukor, esetleg 2 dl szűrt almalé vagy narancslé.

kell ez a fogyókúra port

Kényelmes cipőt válasszon, ellenőrizze lábai állapotát mozgás előtt és után az esetleges sérülések után kutatva. Ezek is érdekelhetik!

SZÉNHIDRÁTOK - Egészséges táplálkozás nem csak cukorbetegeknek és inzulinrezisztenseknek