Ulcusos étrend, Keress receptre vagy hozzávalóra


Főleg tavaszi és őszi időszakokban lobban fel, amit egy-egy ulcusos étrend periódus követ.

fogyni edzoteremben

A fekélybetegség oka nem egyértelműen tisztázott. Fontos szerepe van az idegrendszernek: a ulcusos étrend életmód, a stresszhatások, egyes gyógyszerek tartós szedésének mellékhatásaként jelentkezhet a fekélybetegség. A helytelen étkezés, túl forró ételek, túlzott alkoholfogyasztás, dohányzás szintén az előidéző okok között szerepel.

napi 1 kg fogyás

A fekélybetegség legfőbb veszélye a szövődményekben rejlik. Ezek közül az első a gyomorvérzés vérhányás, véres székletürítésmásik súlyos szövődmény lehet a gyomor, vagy a nyombél falának kilyukadása perforáció. Ha ilyen komolyabb szövődmény nem is lép fel, akkor is szűkületet hozhatnak létre a hegesedések, amelyek a fekélyek gyógyulásakor keletkeznek.

protein por fogyáshoz

A diéta fontos szerepet kap annak érdekében, hogy a beteg állapota javuljon, illetve a szövődmények ne alakuljanak ki. Változtatni kell az életmódon.

Őszintén a refluxról

Több pihenés, a stresszhelyzetek kerülése, valamint rendszeresen étkezés napi x javasolt. A diétában javasolt és kerülendő élelmiszerek HÚSOK javasolt: pulyka, borjú, sovány sertéshús, pulyka, hal. Sovány felvágottak gépsonka, baromfi- pulykafelvágott stb.

fogyókúra 2021

TOJÁS nem ajánlott: hagymás- szalonnás rántotta, majonéz, kaszinótojás TEJTERMÉK javasolt: a beteg egyéni tűrőképességének figyelembe vételével, sovány tej, tejföl, joghurt, kefír, író, zsírszegény krémsajtok, túró natúr vagy ízesített formában, sovány sajtok, madártej, sodók, pudingok nem ajánlottak: zsíros tej és tejtermékek, túlédesített tejtermékek pl.

Hámozott uborka, édes paprika és paradicsom egyéni tolerancia szerint fogyasztható nem javasoltak: fás és rostos zöldségfélék, pl.

2 hetes étrend

Salvus víz, Anna- Zsóry- forrás gyógyvizei valamint fájdalomcsillapító és görcsoldó hatása miatt a Gellért- Lukács- Rudas- és Császár-fürdő gyógyvizei nem javasolt: erős tea, erős rostos gyümölcslevek, szénsavas ásványvíz; az alkohol minden formája tilos!