Ugrokotelezes fogyas


Milyen hosszú legyen a kötél?

ugrokotelezes fogyas

Lépj rá a kötél középpontjára, és emeld a markolatot a tested mellé — a markolatnak nagyjából a válladig kell érnie, a kötélnek magának a markolat hossza nélkül nagyjából a hónaljig. Egy kicsike eltérés persze ugrokotelezes fogyas. Azért is jó egy állítható kötélhosszal bíró eszközt vásárolni, mert ahogy fejlődik az ember, és egyre profibbá válik, a hosszúság rövidítésével nehezíthetők az edzések egyes szakaszai — értelemszerűen: ha rövidebb a kötél, nagyobbat kell ugrani.

ugrokotelezes fogyas

Az első ugrások Amennyiben most kezded az ugrókötelezést, ne lepődj meg, hogy másnap igen erős izomlázad lehet a hátadban: ez a kötél tartása és forgatása miatt alakul ki. A végső cél persze az lenne, hogy a forgatást leginkább a csuklódból végezd.

Tippek a kivitelezéshez The Phoenix Movement Az alapugrásnál ugrokotelezes fogyas a kezedet nagyjából a csípő magasságában tartani, a könyöködet pedig közel a testedhez — Ahogy minden más edzés esetében, az ugrókötelezés előtt is fontos bemelegíteni. Igyekezz kis körökben csuklóból, ne pedig karból forgatni a kötelet, a vállad legyen laza.

ugrokotelezes fogyas

Előre nézz, ne lógasd a fejed! Ahogy azt számos edző is elmondja és a mintavideónkban is látszik : nem muszáj hatalmasakat ugrani, szuperek a kisebb ugrások is, az a lényeg, hogy a kötél átférjen a lábad alatt, és a lehető legkönnyedebben mozogjon a bokád, a térded.

Értelemszerűen a megfelelő cipő ennél a mozgásformánál is elengedhetetlen!

ugrokotelezes fogyas

Próbáld ki, kísérletezz. Lehet játszani a sebességgel, ugorhatsz páros vagy váltott lábbal, megpróbálhatod a karkeresztezést, és amikor már belejöttél, akkor az előre-hátra, jobbra-balra ugrásokat ezen az oldalon megnézheted, milyen sokféle variáció létezik.

ugrokotelezes fogyas

Kombinált edzésprogram ugrókötéllel Ez a kis mintaedzés kombinálja az ugrókötelezést és az erősítést. Ha kezdő vagy, kezd 1 perces kötelezésekkel, és onnan gyulladáscsökkentő diéta az időtartamot vagy az ugrások számát.

ugrokotelezes fogyas

Melegíts be, majd ismételd háromszor az alábbi kört. A feladatok között tarts kb.