Tesztoszteron fogyás, a bmi és a testzsír közötti különbség - Az átugrás segít a testzsír elvesztésében?


Ügyelj a hormonális egyensúlyra! A túl sok kortizol veszélyei.

A férfiak sokkal többet termelnek és sokat is használnak, azonban a nők is nagyon érzékenyek a tesztoszteronra. Ha alacsony a tesztoszteron szinted, gyengülnek a csontjaid, csökken az izomzatod feszessége, és csökken a szexuális vágy is benned.

tesztoszteron fogyás kalóriamennyiség a fogyáshoz

Mi csökkenti a tesztoszteron szinted? Menopauza idején, a nők a csökkenő tesztoszteron tesztoszteron fogyás miatt tapasztalják a változások egy részét.

tesztoszteron fogyás fogyokuras kapszulak

A csökkenés kihat a libidójuk csökkenésére is. Fiatalabbak esetén, a krónikusan emelkedett kortizol szint kuszálhatja össze a női-férfi nemi hormon arányt a szervezetedben.

Fontos hogy relaxálj!

tesztoszteron fogyás green coffee kapszula

A nőknél ugyanis a tesztoszteron mintegy 25 százaléka a petefészkekben termelődik, és ha a vérben magasabb az inzulin szintje, úgy több tesztoszteron termelésére készteti ezeket a szerveket.

Így minél súlyosabb az inzulinrezisztencia, annál fokozottabban lesz jelen a tesztoszteron.

tesztoszteron fogyás 1600 kalóriás étrend

Ezenkívül PCOS esetén is magasabb androgénhormon mennyiség figyelhető meg, ami magyarázza a peteérési zavart. Ekkor ugyanis a magas tesztoszteronszint miatt nem megy végbe normál tüszőérés- és repedés, valamint a domináns tüsző kialakulása helyett folyadékkal teli ciszták keletkeznek.

tesztoszteron fogyás fogyis tabletták

Szerencsére életmódváltással és gyógyszeres kezeléssel orvosolható a probléma, és a férfi hormon szintje is mérséklődik.