Mindenmentes diéta, Véleményünk a mindenmentes ételekről


Van, aki kényszerűségből, és van, aki életmódváltást követően nyit a mindenmentes étkezés világa felé, de tény, hogy egyre többen követik ezt a fajta reformtáplálkozást.

Számos előnye miatt követőtábora valószínűleg egyre csak gyarapodni fog. Kitisztul a bőr A méreganyagok felhalmozódása a szervezetben összefüggésben áll a sok cukros, lisztes, adalékanyagos étel fogyasztásával. Ezek a mérgek többféle módon raktározódhatnak a szervezetben, és igen gyakran pattanás os, problémás bőrt is okozhatnak.

mitől lehet leggyorsabban fogyni

Aki a glutént, tejet, és egyéb allergéneket száműzi az étrendjéből, hamar tapasztalni fogja, hogy bőre kitisztul, a pattanások pedig eltűnnek — nem beszélve a narancsbőrről.

Csökken a testsúly Vitathatatlan tény, hogy például a paleo étrend követői látványos fogyásokat produkálnak. Természetesen nem kell, és nem is szabad mindent megvonni a szervezetétől annak, aki semmilyen étel-intoleranciában nem szenved, de a mérleg nyelve sokkal kedvezőbb számra fog mutatni abban az esetben, ha legalább a főbb allergénekből glutén, tej kevesebbet fogyasztunk.

diéta smoothie

Javul a vérkép Az egészségtelen adalékanyagok és allergének még azok szervezetét is képesek tönkretenni, akik egyébként nem szenvednek semmilyen ételérzékenységben. Gyakrabban kapnak el fertőzéseket, lázzal járó megbetegedéseket, magasabb a vércukorszintjük, összességében sokkal rosszabb a vérképük azoknak, akik minden odafigyelés nélkül tömik magukba a tejes, cukros, lisztes fogásokat.

Energikusabbá tesz Az étkezés elsődleges feladata az, hogy tápláljuk testünket, energiát vigyünk be, hogy minél több feladatot el tudjunk végezni.

Vajon tényleg jó nekünk a mindenmentes étkezés?

Mégis mindenmentes diéta érezzük — főként főétkezések után —, hogy elhagy minden erőnk, és legszívesebben a délutánunkat sziesztázással töltenénk. Ha ezt kiküszöböljük, elkerüljük azokat az ételeket, amelyek hirtelen megdobják a vércukorszintünket, hogy utána gyorsan le is essen, az mindenmentes diéta fáradtság is kivédhető. Kapcsolódó cikkek.

10 kg fogyás mintaétrend