Mazsola fogyókúra


Jó vagy rossz ötlet: aszalt gyümölcs a diéta alatt?

fogyás hasból és combból 90 napos diéta

Az aszalt gyümölcs diétába való beillesztéséről sok tévhit terjed, egyesek szerint nem árt a fogyókúrának, mások úgy gondolják, a magas cukortartalom miatt csak gátolja a fogyást. Nézzünk utána, mi is az igazság. Az aszalt gyümölcsökről mindenkinek más a véleménye, és nem nagyon tudjuk hova bekategorizálni, hogy valóban egészségesek-e, vagy ugyanolyan hatásuk van, mintha megennék egy tábla csokit.

sikeres fogyás 7 lépésben 1000 kalóriás étrend rendelés

Az aszalt gyümölcsök az aszalás során elveszítik víztartalmuk legnagyobb részét, ettől pedig maga a gyümölcs összezsugorodik.

Az eljárásnak hála viszont sokkal tovább el fog állni, mint a frissen vásárolt gyümölcs, ez pedig igen praktikus tulajdonság, főleg ilyenkor ősszel és télen, amikor rengeteg, aszalt gyümölccsel készült finomságot tehetünk az asztalra.

legjobb fogyokuras gyogyszerek black latte vélemény

Ennek hála körülbelül háromszor nagyobb koncentrációban találhatóak meg benne a vitaminok, rostok mazsola fogyókúra ásványi anyagok. A mazsola ráadásul javíthatja mazsola fogyókúra vércukorszintetcsökkentheti a vérnyomást, kutatások pedig bizonyítják, hogy a datolya pozitív hatással van a szülésre.

Tippek az almaecet fogyasztásához! - Mit tegyél és mit NE tegyél!

De mi a helyzet a diétával? Bizonyított, hogy azok, akik aszalt gyümölcsöt fogyasztanak, több tápanyagot vesznek általánosságban magukhoz, ráadásul kevesebbet is nyomnak.

A kutatók szerint antioxidáns-tartalmuk miatt az aszalt gyümölcsök fogyasztása valóban segíti a fogyást, anélkül, hogy kevesebb kalóriát vinnénk be a szervezetünkbe. Figyeljünk azonban oda arra, hogy a mazsolát mindenképpen csak mértékkel fogyasszuk, így valóban támogatja a fogyókúrát.

Egyesek szerint egészséges, vitaminnal teli nassolnivaló, mások szerint nem sokkal jobb, mint a bolti csoki. Az aszalt gyümölcsök nemcsak a diétázókat osztják meg, de az emberek java nem tudja hova tenni őket, pedig a mazsola, az aszalt szilva régóta része a hagyományos őszi-téli recepteknek. Az aszalt gyümölcsök víztartalmuk javát elveszítik az aszalás során, a gyümölcs így összezsugorodik. Viszont az eljárásnak köszönhetően sokkal tovább eláll, mint a friss gyümölcs, így elődeinknek jól jött, ha hosszú útra készültek, vagy el akarták tenni az ételt a hidegebb hónapokra.