Leptin diéta, Éhezés és elhízás, leptin és magnézium | Fogyás, zsírégetés | dr. Tihanyi


Éhezés és elhízás, leptin és magnézium Dr.

Tihanyi László A szervezetben található egy leptin diéta hormonszerű anyag, amit leptinnek nevezünk. Jól tudjuk, hogy az étkezéseinket össze kell hangolni a nappali fény mennyiségével.

leptin diéta

Világosban kell elfogyasztanunk az ételeinket, sötétben már ne együnk. A leptin szintje tájékoztatja agyunkat testméretünk valódi voltáról, szabályozza a jóllakottság, illetve az éhség időtartamát és intenzitását.

A leptin szint erősen követi leptin diéta napon belüli ritmust cirkadián ritmus. Reggel a legalacsonyabb a szintje, majd fokozatosan nő és a maximumát az éjszaka közepén éri el.

Nem mindegy, hogy mikor és mit eszünk, mert ételeink különböző mértékben hatnak a leptin szintre.

leptin diéta

A zsírfogyasztás a leptin szintre nincs hatással, ezért a reggeli és a délelőtti órákban fogyaszthatunk bátran zsírosabb ételeket. A szénhidrátok a leptin szintre nagyon erőteljesen hatnak.

Leptin diéta

Szénhidrát fogyasztást követően óra időtartamon belül nagyon jelentős leptin szint emelkedés igazolható. Következésképpen a szénhidrátokat célszerű a napnyugta környékén fogyasztani, míg a zsírokat és a fehérjéket a reggelivel és az ebéddel fogyasszuk el. A napon belüli cirkadián ritmus hormonális működésünket erősen meghatározza. A napfény hormonja a D3 vitamin hiszen természetes körülmények közt csak a napfényben tud termelődnitehát aki D3 vitamint szed, az mindig a reggeli órákban vegye be ezt a vitamint és soha ne délután.

  1. leptin Archives - Napfény Diéta
  2. A Leptin Diéta öt szabálya
  3. Fogyás kalória zsír
  4. Leptin diéta a fogyás új kulcsa | keramika.hu
  5. A leptin diéta | Egészséges fogyás | keramika.hu
  6. Éhezés és elhízás, leptin és magnézium | Fogyás, zsírégetés | dr. Tihanyi

Ha a napfény hormonja a D3 vitamin, akkor az éjszaka hormonja a melatonin. Alvás közben termelődik és csúcspontja éjjel 2 óra körül van.

leptin diéta

A melatonin felelős a nyugodt, békés alvásért. Ezen felül elősegíti az izomzat növekedését tehát az edzés éjszakai pihenés nélkül mit sem ér és az immunrendszer működését is támogatja. E mellett csökkenti a magas vérnyomást, véd a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásával szemben. Tumorsejt ölő hatása is van.

leptin diéta

A modern medicina ezt a sokrétű hatást ki is használja. Még a magnéziumról is bebizonyosodott, hogy izomlazító, vérnyomás csökkentő, szívritmus szabályzó hatása estefelé fogyasztva sokkal jobban érvényesül, mint a reggeli órákban.

leptin diéta

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!

leptin diéta