Intenzív fogyás


Számoljunk!

Kiss Kriszta A lapos has elérése és megtartása egyaránt nagy kihívást jelent. Intenzív fogyás hasfalat megcélzó, intenzív feszesítő torna ugyan önmagában még nem égeti le a zsírpárnákat, de hozzájárul a folyamathoz, vagyis segíti annak eredményességét. Pusztán diétával is lejjebb apadhat ez a terület, de a hasizmok edzése nélkül sokkal nehezebb megtartani az elért célt.

  • Mit lehet enni este diéta alatt
  • 3 hét alatt mennyit lehet fogyni

Ám feszesítő, erősítő edzésekre éppúgy szükség van a szálkásodás szempontjából, ami nem feltétlenül kidolgozott, duzzadó, vaskos izmokat jelent. Ezt mondjuk, nehéz is lenne elérni félórás tornával, ami nem tartalmaz súlyzós terhelést.

Az egyes szakaszok hosszát szabadon választod meg, és te döntöd el, hogy a rengeteg recept közül mikor, melyiket választod. Speed szakasz: intenzív szakasz, az elején berobbantja a fogyásod, rendezi az intenzív fogyás Easy szakasz: könnyed diétás szakasz a fogyási cél eléréséig New Life szakasz: az elért eredmény megtartását szolgálja Minden szakaszhoz külön étrend tartozik, de ugyanúgy épül fel, csak más a kalóriatartalma és a tápanyag összetétele. Mit tartalmaz a Súlycsökkentő program? A program megvásárlása után, egyből hozzáférsz a program anyagaihoz a honlapon belépve az email címed és jelszavad beírásával. A program anyagai csak online érhetők el, nyomtatott formában nem küldjük meg.

Ám még súlyzókkal megtámogatva intenzív fogyás fejlődnek terminátori izmok a nőkre, heti két-három alkalmas edzéstől, ami nem tömegnövelésre való. Vagyis, nem kell attól tartania senkinek, hogy a hasizmok erősítésével szélesebbé válna a derékív környéke. Ugyanakkor, a lokális izomfejlesztő gyakorlatok is különbözőek, ennélfogva, koleszterinszegény étrendek eredményt lehet megcélozni velük.

Miért van szükség feszesítésre, ha karcsúsítani szeretnél egy adott területet?

intenzív fogyás

A feszesítés nem a zsír eltüntetésére való, ezért mindig célszerű kiegészíteni teljes testet átmozgató kardió edzésekkelfutással, HIIT-gyakorlatokkalaerobikkal, vagy bármivel, ami zsírégető tartományba tornássza fel a pulzust.

Érdemes felosztani a hetet úgy, hogy egyik nap zsírégető mozgásformát végzel, másnap pihensz, harmadnap a kritikus területeket feszesíted, tónusozod.

További programjaink

Erősítés, izomfejlesztés nélkül az alakformálás elképzelhetetlen, hiszen a kontúrvonalak feszességét alapozhatod meg velük. A lötyögő területek csak így szüntethetőek meg, de mindennek az alapja az egészséges, fokozatos súlycsökkenést támogató étrendvalamint a rendszeres, teljes testet megdolgoztató mozgás.

A lokális edzés mindig kiegészítése csupán a diétával és kardióval megalapozott programnak. Viszont éppúgy fontos és szükséges, hiszen, ha a testsúly nagy részét az izomtömeg teszi ki, vagyis a testzsírszázalék kevesebb, akkor jobban felpörög az anyagcsere-működés.

Bár zsírszövetre mindenképp szüksége van a testnek, hiszen többek között a testhőmérséklet szabályozásában is részt vesz, kipárnázza a bőrt, illetve a zsírban oldódó vitaminok szempontjából szintén fontos szerepet tölt be, nem mindegy, milyen arányban szerepel az izmokhoz képest.

intenzív fogyás

Ha a vázrendszert túlnyomórészt zsír fedi, az izmok pedig fejletlenek, nem csak az anyagcsere-folyamatok lassulnak be, hanem a testkontúrok is felpuhulnak, elmásznak, határozatlanná válnak. Az erősítő edzések ezen változtatnak. Sok nő attól tart, hogy ha ráerősít az izmaira, az adott testterület vastagabbá válik.

intenzív fogyás

Az izmok tényleg tömörebbek és nehezebbek a zsírnál, viszont feszesebb, jobb tartást adnak a bőrnek. A puha testkontúr szétfolyik, míg az izmokkal megtámogatott sziluett keskenyebbnek tűnik, hiszen nincs rajta hepehupa, vagy redő, hanem feszes és formás. Tehát való igaz, intenzív fogyás szálkásítással akár centiket lehet veszíteni a derékbőségből is, de nem csupán egyfajta tréninggel, mert először zsírégető edzéseket kell végezni rendszeresen, azután jöhetnek a lokális gyakorlatok.

intenzív fogyás

Ha kevés időd van sportolni, kombinálhatod a kettőt, vagyis úgy oszd fel a tormát, hogy intenzív, kardió gyakorlatsort és tónusozó feladatokat egyaránt tartalmazzon.

A hasizmok edzése azoknak való, 2 hetes fogyókúra kockahasat szeretnének? Egyáltalán nem.

intenzív fogyás

A hasi izomzat nem a test díszítését szolgálja, bár kétségkívül jól mutat, ha kicsit tónusosabbá teszi az adott területet. Éppúgy, mint bármelyik izomcsoport a testben, funkcióval bír.

Mi történik, ha diéta mellett megy az edzés is?

A renyhe hasfal például nem nyújt nagy védelmet a zsigeri szervek számára, melyek a hasüregben helyezkednek el. Az edzett hasizmok ellenben, a helyes testtartást is támogatják, jó hatással vannak az emésztésre, javítják a szervek vér- és oxigénellátását, és az anyagcsere működését úgyszintén kedvezően befolyásolják.

  1. Fogyókúráid legnagyobb kihívását a hasadon és derekadon kialakult zsírréteg eltüntetése jelentheti.
  2. 14 élelmiszer, ami segíthet a fogyásban | Diéta és Fitnesz
  3. Súlycsökkentő program
  4. 5 kiló mínusz 3 nap alatt! Szuper szigorú, épp ezért nagyon eredményes katona diéta - Blikk Rúzs
  5. Keto diéta ára

Intenzív feszesítő torna, amitől erősödnek a hasizmok Ez a félórás gyakorlatsor szépen összevonja az intenzív kardió feladatokat a feszesítő lokális edzéssel. A harminc perc nyilván nem az eredmény elérésére vonatkozik, mert ahhoz muszáj rendszeresen elvégezni a tornát.

Keresés az oldalon

Ám ahogy a videóban is látszik, elég izzasztó kis program, ami intervallumokban ugrasztja meg a pulzust, tehát egyáltalán nem fogható rá, hogy tinglitangli lötyögésből állna. Az egyenes és a ferde hasizmokat egyaránt megdolgoztatja, és a has alsó részének a feszesítését is segíti. Általában ez a terület dülled ki észrevehetően, illetve erre a környékre jellemzőek a lógó bőrredők. Mindkettő csökkentéséhez hozzájárul ez az otthoni edzés, mely a lapos has elérését, illetve megtartását éppúgy támogatja.

Kapcsolódó cikkek

Nem kimondottan kezdőknek való intenzív fogyás, de ahogy javul az állóképesség, úgy válnak gördülékenyebbé a mozdulatok. Eleinte viszont ne erőltesd túl az izmokat, hagyj néhány másodperces pihenőt magadnak két gyakorlat között, és a bemelegítésről, nyújtásról se feledkezz meg. Ha derékfájós vagy, esetleg gerincproblémáid vannak, az új tornák kipróbálása előtt mindig kérd ki az orvosod véleményét, és csak a szakember által kijelölt mozgásformákat végezd.

Képek: Getty Images.