Iké étrend


MIÉRT NEM FOGYSZ? - EGÉSZSÉGES VS DIÉTÁS ÉTREND

Újabb mérföldkőhöz érkeztem. Pontosabban 43 nap IKÉ, plusz 7 nap 24 órás böjt minden pénteken.

fogyis vacsik

Aminek egyik, számomra jelentős eredménye -5 kg zsírveszteség. Tavaly tavasszal kezdtem bele a low carb alacsony szénhidráttartalmú étrendbe, amivel sikerült leadnom 6 kilót, de aztán a fogyás néhány hónap után megállt. Az IKÉ és a low carb kombinációja viszont a legjobb megoldás, amivel a testsúlyomat optimalizálhatom, és meg is tarthatom.

16 óráig éhezni? Na még mit nem!

Napi szinten 8 órában eszek, 16 órában nem bár munka, vagy egyéb dolgok miatt néha csak órában tudtam enni. Ezzel nem tudom túlenni magam, nem tudok túl sok kalóriát bevinni, nem fogok hízni, és mégsem éhezem.

Nagyjából 12 óra nem evés után a szervezet egyre inkább a tartalékolt zsírok irányába fordul, mint lehetséges energiaforráshoz, tehát fogyást is eredményez.

  1. Szimpatika – A legjobb fogyókúra az időben korlátozott étkezés
  2. Legjobb fogyás
  3. Na még mit nem!

Napi alkalommal eszek. Hús, hal, tojás, kókuszzsír, és zöldségek adják az étkezéseim iké étrend, de előfordul, hogy bogyós gyümölcsöket, és iké étrend, tejfölt, bizonyos sajtokat is eszem.

1 hét alatt 3 kg fogyás

Ezzel tartom kordában az inzulinomat, aminek jelenléte a szénhidrátokat raktározásra készteti. Tehát minél többször eszel, minél több szénhidrátot, annál inkább fogsz raktározni, hízni, és a hasnyálmirigy túlterhelésével inzulinrezisztencia is bekövetkezhet. Nincsenek falási rohamaim, nincs hirtelen megéhezés, nincs vércukoringadozás.

Az Időben Korlátozott Étkezés ( IKÉ) stratégiák és a böjt

És hidd el, lehet így is változatosan étkezni, finomakat enni! Heti 1x tartok 24 órás böjtöt.

diéta étrend táblázat

Ezalatt felerősödik az autofágia nevű folyamat is, vagyis a sejtek megtisztulnak a helytelenül működő sejtalkotóktól. Ami nekem egy plusz érv mellette. Beleástam magam abba is, hogy a hormonok hogyan hatnak ránk.

Ünnepi túlevés után: IDŐBEN KORLÁTOZOTT ÉTKEZÉS az egészségünkért

Az inzulin, a grelin, a leptin, a kortizol… Mi miért történik a szervezetemben, és ezek a hormonok hogyan befolyásolják a testemet, az agyamat, és mindez hogyan függ össze a táplálkozással, fogyással?!

Végre válaszokra leltem, és végre megtaláltam a számomra legjobb megoldásokat a táplálkozás területén is! Tehát kb. Fokozatosan alakítottam ki a dolgokat, nem egyik napról a másikra történt az életmódváltoztatás.

Most 10 kilóval könnyebb, energikusabb vagyok, és végre nem függök a kajától! És hogy mi segített végigmenni az úton?

Az időszakos böjt önmagában nem csodaszer

Hiszem, hogy ha van cél, és elhatározza magát az ember, akkor tudatosan addig megy, míg el nem éri. Kérdés, hogy mennyire fontos az a cél, mennyire akarod elérni, és hajlandó vagy-e megfizetni a siker árát.

Szilveszter éjszakáján, az újév első napján sokan tesznek fogadalmakat, azonban ezek nagy részét nem tartjuk be, így hasznos, hogy az elhatározást ne az újévhez kössük, hanem a célhoz, hogy egészségesebbek legyünk, hiszen az egészség pótolhatatlan. Az ilyen csoda fogyókúrákban az a közös, hogy mindegyik gyors, sőt azonnali, héten belüli drasztikus fogyást ígér. Az egészség meg nem számít. Pedig az emberi szervezet egyrészről logikusan és egyszerűen működik, másrészről viszont rendkívül összetett folyamatok szabályozzák. Ha egészségesebbek szeretnénk lenni ben az elfogyasztott ételek kapcsán jól jegyezzük meg magunknak a következő három szabályt: MIKOR?

Arra bíztatlak téged is, ha van célod, és el is akarod érni, akkor legyél türelmes, kitartó, és higgy magadban, HIDD EL, hogy sikerülni fog! Mielőtt bármibe belekezdenél, kérd ki hiteles szakemberek véleményét, és természetesen én is szívesen segítek nektek edzés vagy táplálkozás iké étrend, személyi edzői kompetencián belül.

  • Fogyasztó ajakbalzsam?
  • Az Időben Korlátozott Étkezés ( IKÉ) stratégiák és a böjt - Lakatos Péter
  • Sportolók étrendje
  • Pajzsmirigybetegségek diétája

Sokat tanulhatsz ezekből az anyagokból, és mindezt ingyen. A gombra való kattintás még nem jelent azonnal jelentkezést és semmilyen kötelezettséget rád nézve. Adataidat harmadik félnek soha nem szolgáltatom ki!