Húsmentes diéta, Fogyás hús nélkül


Hiába tudjuk, hogy az fogyni akarok mit tegyek húsfogyasztás különféle betegségek kialakulásához vezethet, megszokásból mégis a húsos falatokat választjuk.

a legjobb fogyokuras tippek

De vajon tényleg csak előnyökkel jár teljesen kiiktatni a húsféleségeket a táplálkozásunkból? Fő a változatosság!

Mi történik, amikor egy echte húsevő egy hónapra vegetáriánus lesz? Most kiderül!

Ha vegetáriánusként helyesen szeretnénk táplálkozni, vigyáznunk kell, hogy minden tápanyagból megfelelő mennyiséggel lássuk el a szervezetünket, hiszen a kizárólag növényi alapanyagot tartalmazó, nyers étrenden élő vegánoknál könnyen kialakulhatnak hiányállapotok. Egy vegetáriánusnak tudnia kell szakszerűen kombinálni a növényi fehérjeforrásokat. Ha ezt nem teszi meg, kóros fehérjehiány alakulhat ki a szervezetében, ami gyengeséghez, vérszegénységhez, testsúlycsökkenéshez vezethet, továbbá gond lehet a tápanyagok húsmentes diéta is.

Természetesen a vegetáriánus étrend is változatossá tehető, ebben az esetben nem kell tartanunk a hiánybetegségek kialakulásától.

hogyan fogyjak le 1 hónap alatt

Kinek nem ajánlott? Hiába találhatóak meg húsmentes diéta ásványi anyagok a növényekben is, hasznosulásuk gyakran az állati eredetű élelmiszerekből a legjobb, ezért az étrend fehérjetartalma a növényi táplálékok szakszerű kombinálásával tehető teljes értékűvé.

Ezért azok a vegetáriánusok, akik éppen gyermeket várnak, szoptatnak vagy aktívan sportolnak, mindenképpen kérjék ki dietetikus tanácsát étrendjük összeállításához.

A fehérjebevitelen túl figyelni kell a vas, valamint a telítetlen zsírsavak pótlására is! Utóbbi érdekében fogyasszunk omega-3 zsírsavakban gazdag tojást, margarint, illetve hidegen sajtolt növényi olajokat.

A szigorúan vett vegetáriánus táplálkozás követése gyermekkorban sem ajánlott, ezért a gyerekek menüjéből ne hagyjuk ki teljesen az állati eredetű élelmiszereket! Tejtermékeket, tojást mindenképpen iktassunk az étrendjükbe, mert a nem elégséges tápanyagbevitel a fejlődésben lévő szervezetben akár maradandó idegrendszeri károsodást is okozhat.

Vitatott kutatások bizonyították, hogy a vegyes étrenden élő gyerekek IQ-ja magasabb, mint a növényi alapú táplálkozást követőké, ami nagy valószínűséggel a húsban található omega-3 zsírsavak és vas idegrendszerre gyakorolt hatásának köszönhető.

Fogyókúra: Húsmentes diétával napi fél kilót fogyhatsz!

Összességében elmondható, hogy a kiegyensúlyozott vegetáriánus étrend nem korlátozza sem a fizikai, sem a szellemi teljesítményt, más tényezők szigorú testedzés, káros szenvedélyek, stb. A vegetarianizmus nem csupán táplálkozási szokás, hanem harmonikus életmód is egyben.

regenor ital rendelés

Az igazi vegetáriánusok általában nem rabjai káros szenvedélyeknek, rendszeresen mozognak, sokat tartózkodnak a természetben, és lelki egészségükre is különös gondot fordítanak. Ez is óriási szerepet játszik abban, hogy őket igazolják a betegség- és halálozási statisztikák.

1500 kcal/160 g szénhidráttartalmú, vegetáriánus mintaétrend Húsmentes hétfőre

De ne felejtsük el: vegyes étrenddel is elérhető ugyanez! A lényeg mindkét esetben az, hogy kerüljük a szélsőségeket! Mellette szóló érvek:.

Vagy legalább elkezdik csökkenteni az elfogyasztott hús mennyiségét és eközben szépen lassan átállnak húsmnetes életmódra. Amint elkezdi megismerni a hús előállításának módját, láthatja, hogy a nélkülözhetetlen óriási haszonnal járhat saját maga, az állatok és a környezet számára, ha húsmentes táplálkozást folytat.