Flexitarian diéta


A Flexitarian diéta elnevezése a rugalmas - angolul: flexible - és a vegetáriánus szavak házasításából származik. Az étrend megalkotója, Dawn Jackson Blatner dietetikus célja nem csupán a flexitarian diéta alak elérése volt, hanem az egészség megőrzése is.

flexitarian diéta fogyókúra 60 év felett

A diéta követői közé tartozik többek között Gwyneth Paltrow Oscar-díjas színésznő is. Az étrend segítségével néhány hónap alatt, akár 20 kiló feleslegtől is megszabadulhatsz.

flexitarian diéta grönlandi moszat fogyókúra

Flexitarian diéta A diéta alapvetően vegetáriánus alapokon nyugszik, de nem írja elő, hogy teljesen kizárd a húsfogyasztást az életedből. A lényeg, hogy többnyire növényi eredetű ételeket fogyassz, de hetente néhány alkalommal - ha megkívánod - bátran ehetsz húst is.

flexitarian diéta fogyókúrás fasírt

Öt élelmiszertípus A Flexitarian diéta alapvetően ötféle élelmiszertípus fogyasztását preferálja. Az első csoportot Dawn Jackson Blatner új húsnak nevezi, ide tartozik a tojás, a tofu, a hüvelyesek, a diófélék és magvak.

Ezekből pótolhatod a szervezet számára nélkülözhetetlen fehérjét - melyből a húsfogyasztás csökkentésével kevesebb jutna flexitarian diéta szervezetedbe.

flexitarian diéta legjobb fogyás gyakori kérdések

A második csoportba a zöldségek és gyümölcsök tartoznak, a harmadik a teljes kiőrlésű gabonaféléké, a negyediket a tejtermékek teszik ki, az ötödik csoportba pedig a cukrok és fűszerek sorolandóak — minden szárított gyógy- és fűszernövény, vagy akár agavészirup diéta olcsón ide tartozik.

A reggeli legfeljebb kalóriát tehet ki, az ebéd kalória körül legyen, vacsorára pedig körülbelül kalóriának megfelelő ételt vegyél magadhoz. A tízórai és az uzsonna nagyjából kalóriát tegyen ki.

flexitarian diéta leghatékonyabb fogyási módszerek

Természetesen aktivitásodtól függően fogyaszthatsz több kalóriát is a nap során.