Csokoládé diéta


Szakemberek jöttek rá: derékból fogsz fogyni, ha ekkor eszed a csokit | Femcafe

A válaszom pedig: "Hogyne! Ha csak nézed, ahogyan más eszi, és közben még edzel is!

A törlés kéréséig Továbbá, ha Ön reklámüzentet kap tőlünk az e-mailben, emlékeztetni fogjuk Önt arra, hogy bármikor lehetősége van korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen leiratkozni.

Vajon lehet annyi csokit enni, hogy a végén undor töltsön el minket és a hányingerrel küszködésünk alatt bőszen olvadjon le rólunk a zsír? Nézzük meg!

Csokival fogyni? Átverés volt

Régen, gyerekkoromban eléggé édesszájú voltam: jöhetett Gombóc Artúr zsákjából minden jó, válogatás nélküli típusban és mennyiségben.

Aztán az ősz hajszálak megjelenésével - no, nem a csokiban!

csokoládé diéta

Ahogy öregszik a test, úgy érzi egyre inkább az egészséges életmód követési vágyától átszellemült egyén, hogy csökkenteni kell bizonyos élelmiszerek fogyasztását. S itt, hogy élelmiszer, álljunk meg egy pillanatra! Véleményem szerint sok olyan ételnek nevezett dolog van, amely nem számít élelmiszernek, mivel nem tesz hozzá semmit sem az élethez.

  1. Csokit diéta alatt? IGEN! Szuper desszertrecept fogyáshoz, szakértőtől! - Dívány
  2. Gyors fogyás házilag
  3. Koncentrálóképességed növekedését A diéta lényege A legfrissebb kutatások szerint a csokoládé antioxidáns hatása magasabb, mint a zöld teáé, a vörösboré vagy az eperé.

Csupán felesleges adalék, avagy káros tényező, amely az életminőséget negatívan befolyásolja. A csokoládé ilyen szempontból állítólag nem számít károsnak, mivel - kutatások szerint - a kakaóbab kémiai összetevői között flavonoidokat is találunk, amelyek antioxidáns hatása a vér koleszterinszintjének csökkenését okozza, javíthatja az érbelhártyák működését, s jó hatással lehet a vércukorszintre, miközben vérrögképződést gátló hatásai s lehet. Tudom, sok a feltételes mód, ami gyanússá teszi a dolgot egy kicsit, de ne legyünk bizalmatlanok!

Hello, csoki! Fotó: Life Quotes Az viszont kétségtelenül bizonyított tény, hogy a csokoládéban olyan aminosavak is vannak, amelyek között megtalálhatjuk az agysejtek információátvitelét segítő dopamin nevű molekulát előanyagát is, amely a csokoládé okozta örömérzetért felelős. Be happy!

csokoládé diéta

Ez csak egy közbeékelés, nincsen köze direkt a csokihoz, de azért rákerestem most én is a Youtube-on és már hallgatom is! Ha már tudományosan bizonyított, hogy boldogok lehetünk a csokitól, hát miért is ne élvezzük ki teljesen ezt a tényt?

Hatásos-e a csokidiéta?

Magaménak érezve csokoládé diéta gondolatot rögtön rá is buktam az Internetre, ahol csodálatos főcímek próbáltak meggyőzni arról, hogy a csokidiétától bizony fogyni lehet! Nem csak fogyhatsz, hanem egészségedre is pozitívan hat a csokoládé!

Miközben már elfogyasztottam egy egész tábla mogyorós finomságot. A következő csomag felbontását önigazolva pedig gyorsan neki is láttam e diéta tanulmányozásának.

Szakemberek jöttek rá: derékból fogsz fogyni, ha ekkor eszed a csokit

Ez a magas antioxidáns tartalom, flavonoidok, elősegíti az emésztést és lassítják az öregedési folyamatokat. Súlycsökkenést, segíti a rák megelőzését, stresszoldást, koncentrálóképességed növekedését. Felesleges, mert közben az én készletem is elfogyott, a csokoládé diéta tévképzet olvasása pedig leszívta az agysejtjeimet - miközben a csokitól pont, hogy töltődniük kellett volna, legalábbis több cikk szerint.

A lényeg: egyetlen olyan étel sem létezik, amelyet elfogyasztva sutty lefogyunk! Az előbbi csökkenti a szervezet által felvett energia mértékét, az utóbbi pedig növeli a test energiafelhasználását.

csokoládé diéta

A kettő együtt energiahiányt okoz a szervezetben, amely következménye a fogyás lesz. Ez mindenkinél működik. Nem varázslat, nem ámítás, és ezek a tények.

csokoládé diéta

Mivel ez csokoládé diéta program sokaknak nem kényelmes, ezért feladják, és így vallanak kudarcot a diéta során. A probléma ugyanis az, hogy mindenki a komfortzónáján belül maradva szeretne eredményt elérni.

csokoládé diéta

És azt aztán most, azonnal, minimális vagy semmilyen energiaráfordítás nélkül. Ja, és persze legyen mindez tartós is.

A csokoládé is beépíthető egy sikeres diétába Origo A nagy lendülettel elkezdett diétából azonban gyorsan lehet frusztráció, sőt, a kiinduláshoz képest több is jöhet fel. Dietetikus-személyi edző tanácsai, hogy a fogyás ne csapjon át hízásba. Sokan ismerjük azt a jelenséget, hogy a kínkeservvel leadott kilók a fogyókúra végeztével előbb vagy utóbb — de mindenképp előbb, mint szeretnénk — visszajönnek. Hiába szakítottuk át a kitartó kúra után a diétázás győzteseinek járó célszalagot, büszkén vesszük fel újra rég elsiratott ruháinkat, nem sokkal később kiderül: csak csatát nyertünk, a háborút fájdalmasan elbuktuk.

Hát az kérem úgy nem fog menni! Pláne nem csokival!

csokoládé diéta

A csokoládéban olyan sok kalória van, hogy diétában egyáltalán nem ajánlott a fogyasztása! Mértékkel lehet enni - attól függően, kinek mi a célja, de kimondottan szigorú diétás időszakban tilos! Ha csak a súlyunk megtartása a cél, akkor nagy odafigyeléssel fogyaszthatjuk persze.

Csoki-diéta – kellemest a hasznossal | Well&fit

Az más kérdés, hogy sokan nem bírnak leállni, és minél több csokit esznek, annál jobban kívánják, s végül szinte rutinná válik a kockák törögetése eleinte kézzel, később már foggal, s mohón, mint az óvodás gyerekek, akik titokban elcsórják a szekrénybe rejtett édességet, amit egy perc alatt csokoládé diéta kell tüntetni, hogy nehogy bűnjel maradjon.

Csokika Fotó: parade. Mert most mondhatnám, hogy persze, hogy fogysz tőle, ha annyit eszel belőle, hogy végül hányingered van már a csokipapír zörgésétől is. Nos, ez jutavit fogyókúra lehető legnagyobb butaság és gyilkosság, amit valaki elkövethet saját maga ellen!

Csoki-diéta – kellemest a hasznossal

A testünk méretének és arányainak módosítása kétféle szövettípus változtatásával képzelhető el: a zsírszövetével és az izomszövetével. Hogy mi történik akkor, ha nem minőségi tápanyagokkal éltetjük sejtjeinket, avagy egyáltalán nem adunk nekik tápanyagot?

Ezt a témakört tekintjük át legközelebb, amikor már jobban benne leszünk az adventi várakozásban, és egyre több és több süteményes tál kerül majd elénk illatozva… A sorozat összes cikkét ide kattintva olvashatod el: Testszobrászat.