Bajnokok diétája.


Lubics Szilvia ultrafutó bajnok sportdiétája.

dr turi komplex diéta vélemények

A sportolónő nemrégiben tért haza idei fő versenyéről, bajnokok diétája 24 órás Európa Bajnokságról, ahol ismét megmérettetésre került többek között az étrendje is.

Ebből az alkalomból beszélgettünk vele, és gyűjtöttünk össze néhány jó tanácsot, amelyek minden futó számára hasznosak lehetnek.

Phelps az óriási szendvicsekben hisz

Spirulina alga — fókuszban az őszi immunerősítés Az ősz a nagy futóversenyek időszaka, ilyenkor aratják le a futók az egész évben befektetett munka gyümölcsét.

Ugyanakkor ez az időszak kedvez bajnokok diétája a megfázásnak és a vírusoknak is, pedig egy-egy betegség sajnos hátrányosan befolyásolja a futóteljesítményt is. Éppen ezért fontos, hogy az immunrendszerünket fokozottan védjük, ezzel elkerülhetőek a náthás, megfázásos megbetegedések.

Lesd el a trükkjeit! Ilyen egy futóbajnok diétája MME Természetesség, immunerősítés, megfelelő energia-bevitel és tiszta étrend-kiegészítők — így foglalható össze röviden Dr. Lubics Szilvia ultrafutó bajnok sportdiétája. A sportolónő nemrégiben tért haza idei fő versenyéről, a 24 órás Európa Bajnokságról.

Én például ultravitamint szedek, és esküszöm a spirulina és chlorella algákra, amelyek az egyik legjobb immunerősítők a tapasztalataim szerint! Sokszor a súlyvesztés a kellő szénhidrátmennyiség elfogyasztása ellenére is bekövetkezik, mégpedig izomból, holott azok leépülése a teljesítmény romlásához vezethet.

Ezt küszöbölhetjük ki fehérjeturmixok fogyasztásával: jó, ha tudjuk, hogy az izolált és a hidrolizált tejsavóból készült fehérjék a legkönnyebben emészthetőek, ezek beépülése a leghatékonyabb.

Írta Bányai Adrián A formás test alapja a jó táplálkozás. Ezt legjobban a fitneszmodell versenyző lányok tudják, akik a versenyek és rendszeres fotózások miatt semmi hibát nem engedhetnek meg maguknak.

Az ultramaratonista sportolónőnél — elmondása szerint — a legnagyobb gondot a súlyvesztés okozza. Ehhez oda kell figyelnie arra, hogy naponta 5-ször étkezzen, bevigye a megfelelő szénhidrát-mennyiséget az étkezések alkalmával. Természetesen fehérjére is szüksége van, így az étrendjét az edzések után ezzel egészíti ki.

Kapcsolódó cikkek

Futás alatt csak természetesen! Korábban sportgélekkel, bajnokok diétája italokkal próbálkoztam, de közben rájöttem, hogy nekem a természetes megoldások a leghatékonyabbak.

Az ultrafutások során többnyire saját turmixokat iszom, amelyek rizsből, gyümölcsléből és vízből állnak, ezt egészítem ki aminosavakkal. Futni a szabadság érzéséért!

További cikkeink a témában

Ez az érzés a futópadon pedig teljesen hiányzik. Télen inkább jól felöltözök, majd a futás befejeztével rögtön a forró zuhany alá állok, nem szabad nedves ruhában nyújtani a hideg levegőn.

Sokan kérdeznek a versenyekkel kapcsolatos szokásaimról is: korábban például mindig magammal vittem a szurkolóktól kapott kabalákat a pálya szélére, ma már inkább csak lélekben gondolok az engem támogató fontos emberekre.

Vajon mit esznek a legnagyobb bajnokok, amitől a dietetikusok hátán égnek áll a szőr? Venus Williams már régóta a tenisz állócsillaga.

A kemény megpróbáltatások előtt szeretek olvasgatni is, például az Ismerd meg a győztesek titkát! Lubics Szilviával való beszélgetésből kiderült, hogy a sportolónő a természetes megoldások híve, de vajon hogyan egyeztethető össze ez ilyen komoly edzésmunkával?

Hazai körkép az élsportolók táplálkozásáról

Közismert, hogy lakto-ovo vegetáriánus vagyok, emellett pedig pótolnom kell a szükséges fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat. Ezekből kiindulva mindig is kerestem azokat az étrend-kiegészítőket, amelyek a leghatékonyabban felszívódó hatóanyagokból vannak összeállítva.

zöld kávé árak

Számomra az is nagyon fontos, hogy a kiválasztott termékek természetes eredetűek legyenek, dopping- és vegyszer-mentesek. A Panhellen termékek pedig ilyenek, ráadásul olyan széleskörű a termékpaletta, hogy itt mindent megtalálok, amire szükségem van.

villám fogyókúra