8/16 diéta


Fenyvesi Zsófia A gyerek nem akar táborba menni, annyira fél a koronavírustól: ez a nyár más lesz, mint a többi Tizenhat órán át megtartóztatod magad, majd nyolc órán keresztül korlátok nélkül eszel — ez az alapja a most rendkívül népszerű diétának, ami szigorú, mégis viszonylag könnyen tarható, és hívei szerint nagyon eredményes.

Most ez a fogyókúra visz mindent! Máris mutatjuk, mi is ez. Mit jelentenek a számok? Az időszakos böjt ezen formája szerint a nap 16 órájában kell teljes böjtöt tartani, a fennmaradó 8 órában viszont korlátozás nélkül lehet étkezni.

Hívei 8/16 diéta a legjobb módszer a fogyásra, ha a nap egy adott szakában megkötések nélkül lehet étkezni, a fennmaradó időben viszont nem eszünk semmit. Az Elemental szerzője abban segít, hogyan állj át sikeresen erre a különleges diétára.

2 kg fogyás 2 nap alatt

Követői szerint ez a fajta diéta sokkal hatásosabb, mint a különböző típusú táplálékok megvonásával járó 8/16 diéta, és nem utolsósorban jót tesz az egészségnek például kordában tartja a vérnyomást és növeli az inzulinérzékenységetde természetesen itt is vannak ellenzők, akik kételkednek az eredményességében. Akárhogy is, nem mindenkinek egyszerű felhagyni a megszokott rutinnal és átállni egy teljesen újfajta időbeosztásra.

Carolyn Williams dietetikus szerint a fő probléma, hogy a legtöbb ember hozzászokott a reggeli-ebéd-vacsora rutinhoz, és inkább az óráját nézi, mintsem hogy az éhségérzetére hallgatna.

Kutatások szerint 66 napba telik, mire gyökeret ver bennünk egy új szokás, ezért fontos kitartónak lenni, de az is igaz, hogy sokan azt mondják, egyáltalán nem volt nehéz az átállás. Az is könnyebbség ugyanis, ha mindenki maga határozza meg, hogy a saját nyolcórás étkezési ablaka pontosan mikor legyen.

étrend magyar konyhafőnökök egyesülete

Van, aki egyszerűen kihagyja a reggelit, délben eszik először, és akkor miért fogyjak le nyolcig szabad a pálya. A 10 és 18 óra közötti étkezési ablak is elég gyakori, de aki szeret bereggelizni, az választhatja a 8-tól 16 óráig terjedő időszakot is — ekkor a vacsoráról kell lemondania.

fogyás folyadék diéta

Nyugodtan kísérletezz Igyekezz pozitívan gondolkodni, és ha nehéznek érzed a böjtöt, tereld el a figyelmed a diétáról munkával vagy más elfoglaltságokkal. A böjtölés nem új jelenség, a történelemben különböző okokból választották a koplalást, a vallási és politikai indokoktól kezdve bizonyos betegségek gyógyításáig.

változókori fogyókúrás készítmények

Ez szintén motivációt adhat, és enyhítheti a negatív érzéseidet. Végezetül: nyugodtan kísérletezz. Nyugodtan próbálkozz ezzel és hasonlókkal inkább, ha úgy érzed, hozzád jobban passzol.

Studies show intermittent fasting supports sustainable weight loss and weight management. Úgy tervezték, hogy elszámoltatható legyen a célok elérése érdekében. Akár új vagy az időszakos böjtölésben, vagy tapasztalt a ketózisban, a LIFE böjt segíthet céljaid elérésében. Egyszerűsített, szakaszos böjtkövetővel a LIFE Böjt több millió felhasználónak segített lefogyni, szakértői edzőkhöz jutni és kapcsolatba lépni a világ minden tájáról érkező böjtökkel. Tartalmaz egy beépített tanulási könyvtárat, kutatáson alapuló cikkekkel és tippekkel kezdőknek, tapasztalt intermittáló böjtölőknek és keto, OMAD, CICO vagy alternatív napi böjtölő életmód gyakorlása közben böjtölőknek - ingyen!